HGC honlap Tudásbázis

Ezen az oldalon részletesen tájékozódhat a HGC Akadémián elérhető vállalkozásfejlesztési modulokról, azok céljáról és tartalmáról.

Technológiai érettség modul

Trendek és a hazai vállalkozók lehetőségei a digitalizáció terén

A modul célja, hogy a HGC vállalkozások megismerkedhessenek a számukra releváns technológiai jövőképpel és el tudják helyezni magukat ezen a térképen. A fejlesztendő és megvitatandó részterületek többek között a gyártás-optimalizáció, a ciklusidő, a termelési hatékonyság, az automatizáció vagy a robotizáció.

A modulon belül részletesen felmérjük a vállalkozás technológiai szintjét és a szükséges részterületeken fejlesztjük céget, valamint szimulációs tréningek által segítünk kialakítani a vállalat számára legelőnyösebb termelési rendszert.

ERP/CRM rendszerek modul

A cég tevékenysége során keletkező információk hatékony feldolgozásának módszerei

A működési hatékonyság alapvető feltétele a folyamatok átláthatósága, amely azok digitalizációjára épül. Akkor tudnak megfelelő döntéseket hozni a HGC-k, ha az ehhez szükséges információ rendelkezésre áll, a HGC vállalkozások esetében viszont egyre komplexebbek a működési folyamatok. Egy jól használt ERP/CRM rendszerrel azonban az információk feldolgozása automatizálhatóvá, racionálissá és azonnalivá válik. A modulon tanultakkal a vállalkozások képessé válnak beszerzési költségeik csökkentésére, erőforrásaik jobb és rugalmasabb kihasználására, reakcióidejük rövidítésére és profitjuk növelésére. 

Online értékesítés modul

Hálózatban lenni cégen belül és kívül

Az online jelenlét több módon is segítheti a HGC vállalatokat. A felfokozott közösségi média használatra építve ki lehet alakítani vagy meg lehet erősíteni a munkavállalók érzelmi kötődését a cég iránt. A modulban arra is van lehetőség, hogy a terület sajátosságainak megismerésével a vállalat hatékonyan tudjon kapcsolódni a több száz milliárdos forgalmat bonyolító hazai online értékesítési piacokhoz, piacterekhez. Szakértőink a cég – a jogszabályoknak és a trendeknek egyaránt megfelelő – online megjelenésében is tudnak konkrét támogatást adni.

Finanszírozási modul

A vállalkozás anyagi hátterének vizsgálata és optimalizálása

A pénzügyi rendszert tekintve több elemből épül fel a program. Fontos kérdés ezen a téren a likviditás tervezése, a források optimalizálása és a növekedésből származó folyamatos forgóeszköz finanszírozása. Kihívás a HGC vállalkozások számára számos esetben a nem megfelelő tőkeszerkezet: sokszor alacsony a saját tőkeérték, amely az általános rövidtávú kötelezettségek mellett könnyen vezethet működési zavarokhoz. A cégértékelés, vagyonértékelés és cégértékesítés is gyakran felmerülő téma a HGC vállalkozások körében, akárcsak az esetlegesen meglévő likvid tőke befektetése és hasznosítása.

Az Akadémián ezen területek megismerésében és szükség szerinti fejlesztésében is tudunk vállalkozásra szabott szakértői támogatást adni.

Külpiaci jelenlét modul

Közvetlen szakértői segítség az exporttevékenység fokozásához

Korábbi felmérések egyértelműen azt támasztották alá, hogy a hazai vállalkozások külpiaci jelenléte jelentős fejlesztésre szorul. Cél az, hogy a HGC vállalkozások felismerjék a célpiacokat és vevőket érintő diverzifikáció jelentőségét, növekedjen a tudatosság az exporttevékenységben, és aktívan használják azokat az eszközöket, amelyek hatékonyan tudnak segíteni nekik a sikerességükben.

Szakértőink sokrétű támogatást adnak ahhoz, hogy a HGC-k ezen a téren is előreléphessenek. Ellátják őket naprakész külpiaci információkkal. Ágazatra / régióra / „személyre” szabott export szaktanácsadásban részesítik őket. Ha kell, segítenek piacelemzésben, az üzleti lehetőségek és nemzetközi partnerek felkutatásában, konkrét tárgyalások megszervezésében, de akár szakkiállításokon vagy magas szintű üzleti fórumokon való részvételben is. 

High Performance Coach modul 

A HGC vezetők mentorálása

Ez a modul a vezetői coachingról szól. A HGC vállalkozók többnyire éveken át megszakítás nélkül kénytelenek magas szinten és nyomás alatt teljesíteni. Ennek a helyzetnek a kezelésében igen fontos a magánélet és munka egyensúlyának megteremtése. Akkor lesz fenntartható a HGC vállalkozás növekedési üteme, ha a tulajdonosa, vezetője is képes fenntarthatóan és folyamatosan teljesíteni. A modul keretében erre – többek között a jobb teljesítmény elérésére, a fizikai és mentális állóképesség növelésére, a kiegyensúlyozottság megteremtésének és a stressz kezelésének módjaira – kapnak megoldási javaslatokat a kompetens modulvezetővel együttműködve. Az eredményorientált munka kizárólag személyesen, de a legteljesebb diszkrécióval zajlik. 
Magyarország Kormánya - Európai Regionális Fejlesztési Alap - Széchenyi 2020
Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.