Magyarország Kormánya - Európai Regionális Fejlesztési Alap - Széchenyi 2020
Programleírás

Célzott vállalkozásfejlesztési program

A Magyar Kormány kiemelt célja az erős magyar vállalkozások létrejöttének támogatása, a magyarok életminőségének emelése és a gazdaság fenntartható gyarapítása érdekében. Az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. által végrehajtott vállalkozásfejlesztési program (GINOP 1.1.4-16), a Magyar Multi Program a nagy növekedési potenciállal bíró, innovatív és exportképes termékeket, illetve szolgáltatásokat előállító KKV-k megerősítését tűzte ki célul. Nemzetközi kutatások bizonyítják, hogy a gazdaság dinamizálásában kulcsszerepet játszanak az összes cég legfeljebb néhány százalékát kitevő, fenti kritériumoknak megfelelő kis- és közepes méretű vállalkozások.

További információ a program céljáról és folyamatáról.
 

Cégre szabott támogatás

A programban való részvételre kiválasztott vállalkozások egyedi, kifejezetten a számukra kialakított, magas színvonalú fejlesztési segítséget kapnak. Ezáltal hatékonyan növelhetik nemzetközi versenyképességüket és építhetik márkájukat. Legyen szó szervezetfejlesztésről, folyamatfejlesztésről, üzleti tervezésről vagy szolgáltatások, termékek fejlesztéséről, szoros partneri együttműködésben megkapnak minden szakmai támogatást, amire szükségük van. A feldolgozóipari cégek komplex projektjeik megvalósításához is igénybe vehetnek forrásokat, a tudásátadáson túlmenően eszközfejlesztést is végrehajtva.

A Magyar Multi Programba történő regisztráció és az előminősítési folyamatban való részvétel feltétele a fejlesztési forrásokhoz való hozzáférésnek.

További információ a program keretében elérhető fejlesztési forrásokról.
 

A részvétel feltételei

A Magyar Multi Programban olyan vállalkozások vehetnek részt, amelyek megfelelnek az alábbi kritériumoknak:

•    mikro-, kis-, vagy középvállalkozásnak minősülnek;
•    legalább négy lezárt üzleti évvel rendelkeznek;
•    minimum 5 fős alkalmazotti létszámmal rendelkeznek (2018) és;
•    minimum 100 millió Ft nettó értékesítési árbevétellel (2018).
Nettó értékesítési árbevételüket tekintve megfelelnek az alábbi feltételnek:
•    középvállalkozások esetében 20 százalékos átlagos, évesített növekedést kell felmutatni a nettó értékesítési árbevétel vonatkozásában a meghatározott időtávon (2015-2018);
•    mikro- és kisvállalkozások esetében 100 százalékos átlagos, évesített növekedést kell felmutatni a nettó értékesítési árbevétel vonatkozásában a meghatározott időtávon (2015-2018).

VAGY


Nettó export értékesítési árbevételüket tekintve megfelelnek az alábbi feltételeknek:

•    a 2018. évi nettó export értékesítési árbevétele minimum 50 000 000 Ft volt;
•    50 százalékos átlagos, évesített növekedést kell felmutatni a nettó export értékesítési árbevétel vonatkozásában, valamint a nettó értékesítési árbevétel átlagos évesített növekedése legyen nagyobb nullánál a meghatározott időtávon (2015-2018).

A programba csak olyan vállalkozások vonhatók be, amelyek rendelkeznek a kevésbé fejlett régiókban (vagyis Közép-magyarországi régión kívül) székhellyel, telephellyel vagy fiókteleppel és a fejlesztést ott tervezik megvalósítani, illetve fejlesztési igényük nem mezőgazdasági, erdőgazdálkodási, halászati vagy a TEÁOR’08 12.00, 05.10-09.10, 19.10-20, 24.10, 30.11-12 és 33.11-20 kód szerinti tevékenységekre irányul.
 

A Magyar Multi Program minden vállalat egyedi értékeit hangsúlyozza

A program célcsoportját a nagy növekedésre képes, konvergencia régióban székhellyel vagy telephellyel rendelkező, mikro-, kis- és közepes méretű vállalatok képezik, amelyek menedzsmentje elkötelezett a további jelentős fejlődés és a partnerség alapú fejlesztés végrehajtása mellett.
 

Kiválasztott és fejlesztési tervvel rendelkező pályázó vállalkozások figyelmébe…

A következő öt, egyszerű lépés elvégzésével választhatnak maguknak szakmai szolgáltatót a Magyar Multi Program I. keretében kiválasztott és fejlesztési tervvel rendelkező vállalkozások:

1.    Az IFKA megküldi a vállalati diagnosztikán átesett Pályázóknak az előminősítési felülethez, továbbá a minősített szakértők megtekintéséhez szükséges felhasználó azonosítókat;
2.    Ezt követően a Pályázó feladata az előminősítési felület teljes körű kitöltése, aminek részeként a Pályázó a fejlesztési tervében rögzített szolgáltatási kategóriák vonatkozásában a minősített szakértők honlapjáról (https://mmp.ifka.hu/szakertoi-portal/companies) tud tájékozódni az elérhető szolgáltatókról;
3.    A potenciálisan megfelelő szakértőkkel a Pályázónak szükséges előzetesen felvennie a kapcsolatot a tervezett projekthez kapcsolódó elvárások egyeztetése céljából (pl. milyen rögzített szakértői óraszámban, pontosan milyen szakterületen, milyen elvárt eredménnyel, milyen időintervallumban, stb. igényli a szolgáltatást);
4.    A Pályázó, miután minden, a fejlesztési tervében rögzített szolgáltatási kategóriában elvégezte a szükséges egyeztetéseket a szakértőkkel, az előminősítési felületen kiválasztja a szolgáltatási kategóriákhoz kapcsolódóan a számára megfelelő szakértőket;
5.    A Pályázó az előminősítési felület teljes körű kitöltését követően beküldi előminősítési igényét az IFKÁ-hoz.

Adatkezlési tájékoztatónkat itt tekintheti meg: Adatkezelési tájékoztató

Pályázati dokumentáció
Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.