Magyarország Kormánya - Európai Regionális Fejlesztési Alap - Széchenyi 2020

Contrall Ipari Informatikai Korlátolt Felelősségű Társaság

Budapest

Szakértői értékelés alapján: 47 / 100
I. (7)
II. (12)
III. (10)
IV. (8)
V. (8)
VI. (2)

Elérhetőség:

1117 Budapest, Prielle Kornélia utca 47-49

Kapcsolattartók:

Herbály István
ügyvezető
+36 1 755 5764
contrall@rgnet.hu
Bizderi-Maczkó Adrienn
operatív vezető
+36 1 755 5764
penzugy@rgnet.hu

Kapcsolatfelvétel:


Szakértői területek


Bemutatkozás

Az RG Net Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 2005-ben alakult meg, a 2000-ben alapított RG Stúdió Kft-ből történő kiválás során. A kiválás célja nem az elszakadás volt, hanem a portfólió tisztítása és a tevékenységek tudatos szétválasztása. Az RG Net átvette az RG Stúdió azon informatika feladatait, melyek nem illettek a webfejlesztés mellé és más szakmai tapasztalatokat, más szakembereket igényeltek. Ilyen feladatok voltak például a szoftverfejlesztés, a rendszerüzemeltetés, hálózatfejlesztés. Mivel az RG Net tulajdonosi köre átfedésben van az RG Stúdióéval és az adott szakterületek szakembereit is átvette, így nem kellett mindent az alapokról kezdeni. Ez nem csak a szaktudásra, de az ügyfélkörre és márkanév bevezetettségére is vonatkozik. Az RG Net 2005 év eleji megalakulásától kezdődően dinamikus fejlődésnek indult.A több, mint 15 éves működés alatt a cég szolgáltatási területei tovább bővültek, a portfólió a leányvállalatok létrehozásával tisztult le. Jelenleg az RG Net fő tevékenysége az egyedi hardver-és szoftverfejlesztés, főként ipari alkalmazásokban. Ez adja a bevételek túlnyomó részét. A profil tisztítás lehetőséget nyújtott arra, hogy napjainkra egy széleskörű tapasztalattal rendelkező hardver és szoftver fejlesztő cégként csak a fő tevékenységünkre koncentrálhassunk.Tevékenységünket a fejlesztésen belül is specializáltuk, kifejezetten az ipar 4.0 rendszerek felé fordultunk. Ezen a területen egy komplex termékcsaládot fejlesztettünk ki az elmúlt évek alatt, mely a contrall márkanevet kapta. A contrall hardver és szoftver elemek integrált rendszere, mely a teljes gyártásirányítást (MES) képes kezelni.A termékcsaládba folyamatosan integrálunk újabb hardver és szoftver elemeket és persze az új technológiák is szerepet kapnak, mint a mesterséges intelligencia, a gépi látás, gépi tanulás vagy a mélytanulás.A termelésirányítási rendszerek terén olyan ágazatilag szerteágazó tapasztalatokat szereztek szakértő kollégáink, melyek segítségével szakmailag megalapozott, naprakész és a mindennapi működésben jól használható információk megosztásával segíthetjük az RG-Net Kft-hez forduló ügyfeleket.


 

Szolgáltatásaink bemutatása

A Contrall MES egy integrált termelés irányítási rendszer, mely alapvetően 3 fő modulból áll. A CRM modulban kezelhetjük az ügyfeleket, az ő megrendeléseiket, projektjeiket, árajánlataikat. Amikor az árajánlat megrendeléssé változik, akkor a CRM modulból egy gombnyomásra átkerül a gyártási és kontrolling modulba.A CRM modulban kezelhetik az ügyfeleket, a megrendeléseket, projekteket, árajánlatokat, a Gyártásirányítás modulban a termelés folyamatának vezénylése, a beszerzési- és logisztikai feladatok összehangolása zajlik. A Kontrolling modul teszi lehetővé a visszaellenőrzést, vagyis itt látszik az előbbi két modul eredménye, a vállalati költséghatékonyság oldaláról.

A Contrall MES rendszer alap filozófiája, hogy a kapcsolatfelvételtől, a termék kiszállításáig segítse a felhasználót, miközben az egész folyamatot kielemezhetővé és mérhetővé teszi.A rendszer jellemzői:

  • A rendszerbe rögzíthetők a technológiák, az alapanyag felhasználási igények, és a különböző gyártmány típusok.

  • Egyszerűen monitorozható a norma idő.

  • Könnyedén követhető a gyártás során keletkező selejt és a hulladék.

  • Támogatja a minőségbiztosítást.

  • A költségek átláthatóbbá és tervezhetőbbé válnak.


Szoftverünket olyan könnyen kezelhető, egyedi gyártású érintőkijelzős terminállal egészítettük ki, amelynek segítségével a munkatársak az adott munkafolyamatra regisztrálják magukat, vagy a munkadarabot, amin dolgoznak és a rendszer ebből értékes, számszerűsített adatokat generál, amelyek felhasználhatók a munkafolyamatok szervezéséhez és optimalizálásához.

 

Praktikus, kis méretű kézi számítógépeink segítségével raktárkezelésnél, illetve leltározásnál is könnyedén rögzíthetők a készlet adatok. Készletkezelésre optimalizált, akár több raktár rögzítésére is alkalmas! Az aktuális készletszint követésre és visszakeresésre egyaránt alkalmazható. Minimum készletszintre figyelmeztető funkcióval is rendelkezik!


Az IoT készlet segítségével az eszközökbe beágyazott intelligens szenzor teszi lehetővé – internet alapú hálózaton keresztül – „okos” megoldással az információcserét. A rendszer összegyűjti a gyártó gépeken keletkező adatokat (pl. az áramfogyasztás, hőmérséklet, fordulatszám, vagy egyéb gyártási mutatószámokat) és a Contrall MES-be továbbítja azokat, ami az adatok elemzését követően a munkafolyamatok egyszerűsítésére és racionalizálására ad lehetőséget.A Contrall MES családot egy saját fejlesztésű beléptető- és munkaidő nyilvántartó terminál teszi teljessé. Amely a munkatársak számára kiadott egyedi azonosítójú proximity kártya alapján regisztrálja a munkavégzés kezdetét és végét. A terminál az adatokat SQL adatbázisba tárolja visszamenőleg egy előre meghatározott szerveren – munkaidő, név és dátum szerint. A rendszer szinte bármilyen vállalatirányítási, vagy kontrolling szoftverrel képes együttműködni. Az adatok egy webes felületen megtekinthetők, illetve szükség szerint exportálhatók, lekérdezhetők. Opcionálisan kérhető beépített kamerával. Rugalmasan bővíthető és egyedi igényekre szabható.
Herbály István (ügyvezető)
13454485-2-43
2005
0-10 millió Ft
110 millió Ft
2
kisvállalkozások
középvállalkozások
Gyártás
2

Szakértőink


Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.